Informatie voor patiënten

Verwijzing

PsyLuce richt zich op de diagnostiek en behandeling bij (jong)volwassenen van trauma, depressie, al dan niet gecombineerd met persoonlijkheidsproblematiek, angst, ADHD en autisme.

Voor een diagnose of behandeling in de gespecialiseerde gezondheidszorg, heb je een schriftelijke verwijsbrief nodig van jouw (huis)arts of huidige BIG-geregistreerde behandelaar. Zonder geldige verwijsbrief kan de aanmelding niet in behandeling worden genomen.

De verwijsbrief dient aan verschillende voorwaarden te voldoen (zie verwijzers – werkwijze) en kan verstuurd worden via zorgmailbv@zorgmail.nl of door jou worden geupload via het aanmeldformulier.

U dient een geldig Identiteitsbewijs en Medicatieoverzicht mee te nemen.

Aanmelding & werkwijze

Via het contactformulier op de homepage van de website kunt u contact zoeken met Lucija Propadalo voor het plannen van een telefonische kennismaking en screening. Hierbij wordt samen een schatting gemaakt of PsyLuce de best passende zorg kan verlenen. Indien er beiderzijds tot instemming komt, dan wordt overgegaan tot plannen van een intake gesprek (diagnostiek) welke in 2-4 afspraken plaats kan vinden.
Na aanmelding neemt Lucija Propadalo binnen 5 werkdagen contact met je op.

Lucija Propadalo streeft ernaar binnen 4 weken een afspraak te plannen voor een intake.

Mocht het zijn dat de praktijk vol is, dan krijgt u dit zo spoedig mogelijk te horen en zult u een andere behandelaar moeten zoeken.

Vervolgafspraken worden vrijwel altijd aan het einde van iedere behandelbijeenkomst gemaakt. Indien u tijdens een lopende behandeling geen afspraak gepland heeft staan, kunt u deze via de e-mail het beste aanvragen.

Wachttijd

Op dit moment is er geen wachttijd tot intake en behandeling.

Mocht u in de toekomst de wachtlijst te lang vinden of er is een patiëntenstop: op de website www.kiezenindeggz.nl vindt u informatie over wachttijden van andere zorgaanbieders in de GGZ of een wachtlijstbemiddeling door uw zorgverzekeraar aanvragen.

Intakeprocedure

Bij iedere patiënt wordt er gestart met maximaal vier gesprekken gericht op diagnostiek. Diagnostiek bestaat uit een psychiatrisch onderzoek, met mogelijk aanvulling door specifieke vragenlijsten (denk aan ADHD en autisme) en waar mogelijk ook een heteroanamnese (interview met een naaste/familie/partner).

Na afronden van onderzoek wordt er gekeken welke diagnose(n) het best passend zijn. De intakefase wordt afgesloten met een behandeladvies. Hierin worden de behandelopties besproken. Indien we tot een akkoord komen met mijn uiteindelijke advies, dan kan de behandeling starten.

Mocht de behandelaanbod niet passend zijn, dan zal ik meedenken waar je dit mogelijk wel kunt vinden, betreffende andere behandelsetting, vorm van psychotherapie of medicamenteuze behandeling.

Behandeling

De behandelfase wordt gestart met het opstellen van een behandelplan. Samen kijken we naar behandeldoelen op zowel de korte als langere termijn. Doelen kunnen gericht zijn op het verminderen van psychische klachten, maar ook op het verbeteren van functioneren op meerdere leefgebieden (persoonlijk, sociaal en school of werk). Doelen zullen zo concreet mogelijk worden gemaakt.

Iedere 6 maanden vindt er een evaluatie van het behandelplan plaats. Gekeken wordt of de genomen route de juiste is of dat er aanpassingen nodig zijn.

Behandelgesprekken vinden eens in de 1 -2 weken plaats, afhankelijk van de zorgvraag. Gaandeweg de behandeling en de behaalde resultaten kunnen de gesprekken in aanloop naar het einde van de behandeling worden afgeschaald.

De behandelduur kan variëren van enkele maanden tot een jaar. Van tevoren wordt de prognose met je doorgenomen.

Behandelingen vinden bij voorkeur face-to-face plaats, maar kunnen gecombineerd worden met online interventies, zoals chat, beeldbellen en online behandelmodules.

Lucija Propadalo houd zich aan de wet- en regelgeving en door de beroepsgroep geformuleerde standaarden en eisen. Daartegenover verwacht zij motivatie voor zelfonderzoek en nakomen van afspraken, dan wel minimaal 24 uur van tevoren afzeggen. De behandeling zal eens in de drie maanden geëvalueerd worden en waar nodig zullen de behandeldoelen bijgesteld worden. Voel je vrij om eerder je wensen aan te geven indien daar behoefte aan is.

Bereikbaarheid

E-mail
Voor vragen of het plannen van een afspraak kunt u bij voorkeur e-mailen naar info @ psyluce.nl
Ik streef ernaar om uw e-mail bij voorkeur dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Telefonisch
Telefonisch is de praktijk beperkt beschikbaar. U kunt uw vraag of verzoek inspreken op de voicemail welke op werkdagen zal worden afgeluisterd. Het telefoon van de praktijk is : 06-41788816

Afspraak afzeggen
Bent u verhinderd voor een afspraak dan kunt u dit het beste afzeggen door een e-mail te sturen naar info @ psyluce.nl of te bellen met 06-41788816. Lucija neemt dan bij voorkeur per e-mail contact met u op voor het maken van een nieuwe afspraak. In uw bericht kunt u dan het beste aangeven welk tijdstip u het beste schikt of wanneer u absoluut niet kunt.

No show
Als u korter dan 24 uur van tevoren de afspraak afzegt, dan worden er kosten van 75 euro bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet declareren bij de verzekeraar.
Mocht u de afspraak willen omzetten naar een beeldbel en/of telefonische afspraak, dan kan dat natuurlijk ook en voorkomt u de onnodige kosten.

Tarieven en vergoedingen

PsyLuce hanteert de geldende tarieven zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
Tariefbeschikking Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg TB/REG-23625-04 – Nederlandse Zorgautoriteit (overheid.nl)
De hoogte van de vergoeding die je als patiënt van de zorgverzekeraar ontvangt, varieert per zorgverzekeraar en is daarnaast afhankelijk van de polis. Een zuivere restitutiepolis biedt de hoogste vergoeding, meestal volledig. Bij de naturapolis of budgetpolis, zal de zorgverzekeraar een bepaald percentage van de zorgkosten vergoeden wanneer je gebruik maakt van een contractvrije zorgverlener.

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Diagnostiek 30 minuten 188,30 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Diagnostiek 45 minuten 261,75 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Diagnostiek 60 minuten 301,42 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Diagnostiek 75 minuten 367,08 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Diagnostiek 90 minuten 450,09 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 5 minuten 53,11 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 15 minuten 94,07 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 30 minuten 157,76 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 45 minuten 223,18 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 60 minuten 265,70 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 75 minuten 326,96 euro
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Arts – specialist, psychiater noodzakelijk Behandeling 90 minuten 399,43

Intercollegiaal overleg kort Setting ambulant kwaliteitsstatuut sectie II 25,05 euro
Intercollegiaal overleg lang Setting ambulant kwaliteitsstatuut sectie II 76,35 euro
Schriftelijke informatieverstrekking (met toestemming patiënt) aan derden 104,69 euro

Zelfbetalers

Je kunt er voor kiezen om de behandeling zelf – zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar – te betalen. Het tarief voor zelfbetalers komt overeen met de NZa vastgestelde tarieven.

Facturatie en betaling bij ongecontracteerde zorg en zelfbetalers
Iedere maand ontvang je van mij een factuur per email met daarop de gemaakte zorgkosten. Deze factuur dien je binnen 30 dagen te voldoen. De betaling aan mij dient middels bankoverschrijving gedaan te worden.

Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding kun je de factuur vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar.

Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar welk bedrag je vergoed krijgt, wanneer je in zorg gaat bij een zelfstandig gevestigd psychiater (gespecialiseerde GGZ) in een contractvrije praktijk.